Brightening lives of Underprivileged Children

April 17, 2018

Tukiyhdistys Musessa Khairia Finland – Afghanistan ry

Musessa Khairia tarkoittaa ”hyväntekeväisyyttä”

Tervetuloa tukemaan afganistanilaisten orpojen ja köyhien lasten koulunkäyntiä!

Koulu sijaitsee Afganistanissa Nangarharin maakunnassa, Kuzkunarin ja Darai Noorin (”Valoisa laakso”) alueella. Kylän nimi on Kuzkunar Shewa. Yhdistys kerää varoja opettajien palkkaamiseen ja opetusmateriaaleihin sekä lasten ruokailuun, vaatettamiseen ja muihin hyvinvointia lisääviin asioihin. Koulun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Syksyllä 2017 koulussa oli 46 oppilasta ja kaksi rinnakkaisluokkaa. Ensi tavoitteena on oppia luku- ja kirjoitustaito. Iältään lapset olivat seitsemästä neljääntoista vuoteen. Tyttöjä oppilaista on seitsemän.

Yksi opettaja ja apuopettaja pyörittivät koulun toimintaa.

Yhdistyksen perustajajäsen Zohra Kuchey matkusti tammikuussa 2018 kehittämään koulun toimintaa. Kevään aikana on perustettu toinenkin luokka. Shemulin koulussa on tyttöjä 24 ja poikia 21. Yhdistyksen keräämillä varoilla on hankittu lapsille vihkot, kynät ja kirjat ja heille on tarjottu leipää, maitoa ja vihanneksia. Opetusta varten on hankittu välineistöä ja mm. iso matto, jonka päällä opiskellaan. Yhdistys maksaa palkan kahdelle opettajalle ja kahdelle apuopettajalle

Kouluun tarvitaan säännöllisesti:

  • Palkat opettajille
  • Paremmat tilat. Tällä hetkellä koulua käydään lattiatasossa, josta nousee epäterveellistä kosteutta. Myös koulupöydistä ja tuoleista on pulaa.
  • Ruokaa lapsille
  • Vaatteita kylmänä vuodenaikana
  • Koulutarvikkeita: kynää ja paperia, opetustaulu

Lisäksi hankintalistalla on videokamera toiminnan dokumentoimista varten.

Koulun ovat käynnistäneet elokuussa 2017 Zohra Kuchey ja Faiz Ali Kochi. Koulun tueksi on perustettu Suomeen uusi yhdistys nimeltä Tukiyhdistys Musessa Khairia Finland – Afghanistan ry.

Yhdistys on rekisteröity 31.10.2017 ja sen rekisterinumero on 220.438.

Yhdistys ottaa vastaan jäsenmaksuja ja kannatusmaksuja tilille FI40 5537 0120 1453 30.

Kirjoita viestikenttään: Jäsenmaksu 2017 + nimesi tai Kannatusjäsenmaksu 2017 + nimesi.

Vuosijäsenmaksu on 20 euroa. Kannatusjäsen voi valita esim. vuosimaksun 20-500 e/vuosi tai maksaa haluamansa tukimaksun kuukausittain yhdistyksen tilille. Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi ja/ tai kannattajajäseneksi ilmoittamalla yhteystietosi sihteeri Eila Rantoselle: eila.rantonen@pp.inet.fi

Lisätietoja yhdistyksestä: Puheenjohtaja Johanna Matikainen, johanna.matikainen@redcross.fi

Kiitos tuestasi!